Puntaires de la Llacuna

Publicado en Puntaires

Contacte:
Maria Carme Reina - Presidenta
T. 689 07 93 53
T. 628 79 41 84 (Neus Segura)
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Som un grup de puntaires de la Llacuna (unes 10 persones) que ens reunim cada dissabte 3 hores a la tarda on aprenem a fer puntes de coixí guiades per la Presidenta i professora de l’associació Ma. Carme Reina Bernabé, en un local que ens cedeix l’ajuntament.

A part d’aquesta activitat anem a les diferents trobades de puntaires que es porten a terme a molts pobles de Catalunya i organitzem també, una trobada de puntaires al nostre municipi el primer diumenge de juliol.

De bon matí muntem les taules i cadires per les 250 puntaires (n. màxim de persones que hi caben a la plaça Major), preparem l’esmorzar per tothom que consisteix en entrepans i beguda. Durant la trobada fem diferents activitats: sorteigs de regals i actuació tradicional catalana (aquest any els bastoners del poble). Donem també a totes les puntaires assistents un regal com a record de la trobada i un patró.

També fem, per qui es vulgui quedar a dinar, un menjar popular preparat i servit per nosaltres mateixes que consisteix en botifarra, cansalada i carn de xai a la brasa acompanyat de mongetes i gelat de postres.

En el transcurs de la trobada les puntaires poden visitar l’exposició dels treballs artesanals que hem anat fent durant els anys que portem fem puntes.

Posem un autocar per venir a la Llacuna que sortirà de Barcelona (plaça Espanya cantonada Maria Cristina) per les persones que no tenen mitjà de transport. A la Llacuna no hi arriba el transport públic. Així tothom té l’oportunitat de gaudir de la nostra trobada.